Genel

GEBKİM MTAL’de Yeni Eğitim Yılı Hazırlıkları Basın Toplantısında Tanıtıldı

By 9 Eylül 2020 No Comments

GEBKİM Eğitim, Araştırma ve Sağlık Vakfı’nın destekleri ile geçtiğimiz eğitim yılında açılan ve faaliyetlerini sürdüren GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2020-2021 yılı hedeflerini düzenlediği Basın Toplantısı ile yetkililere aktardı.

GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen kahvaltı ve ardından basın toplantısına GEBKİM Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı ve GEBKİM Eğitim, Araştırma ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı V. İbrahim ARACI, Dilovası Belediye Başkanı Hamza ŞAYİR, Kocaeli İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şeref Yüksel BÖLÜKBAŞI, Yönetim Kurulu Üyeleri Zümran ARACI, M. İmer ÖZER, Eralp ERDEM, Sebahattin IŞIK, Hakan ÖZHUY, Barış PAKİŞ ve Cem YELTEN ile birlikte GEBKİM Vakfı Müdürü Burak SARICI katılım gösterdi.

Her Geçen Gün Artan İmkanlar

GEBKİM Vakfı’nın destekleri ile okul içerisinde eğitim gören öğrencilerin okul kıyafetleri, yemek ihtiyaçları, ilçe dışından gelen öğrenciler için servis imkanı ücretsiz olarak sağlanırken başarılı öğrenciler de GEBKİM Özel Bursu ile desteklenmektedirler.

Eğitimini sürdüren öğrenciler için her türlü imkan düşünülerek GEBKİM Vakfı tarafından sağlanırken uluslararası standartlarda bir İngilizce eğitimi de okul içerisinde kurulan İngilizce Sokağı ile birlikte öğrencilere sağlanan faydalar arasındadır.

Bu Yıl 140 Şanslı Öğrenci Eğitimlerini GEBKİM Lisesi’nde Sürdürecek

Proje Okulu olarak faaliyetlerine başlayan GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geçtiğimiz yıl LGS puan türüyle 120 öğrenci, yerel yerleştirme ile 68 alarak öğretimini sürdürdü. Toplantıda 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı için kontenjan sayıları da belirtilerek 60’ı LGS puan türüyle 80’i yerel yerleştirme ile olmak üzere 140 öğrencinin daha yeni eğitim yılında okul bünyesinde yer alacakları basın mensuplarına bildirildi.

Ayrıca toplantıda bir sunum yapan Okul Müdürü Hakan ÇELİK, pandemiye rağmen son derece verimli bir eğitim öğretim yılı geçirdiklerini belirterek şunları söyledi: “GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak proje okul olduğumuz 2019 – 2020 Eğitim ve Öğretim Yılında öğrencilerin ve velilerin yoğun ilgisi ile karşılaştık. 2019 LGS puanlarına göre yüzde 7 ile yüzde 35 yüzdelik dilimdeki öğrencilerin tercihi olan okulumuz, Kocaeli genelinde en yüksek yüzdelik dilimle öğrenci alan dördüncü okul oldu. Şu an okulumuzda 10., 11. ve 12 sınıfa geçen 155’i kız 143’ü erkek olmak üzere toplam 298 öğrencimiz bulunuyor. Bu yıl 140 yeni öğrenci daha ailemize katılacak. Endüstriyel Otomasyon sınıfımızı da bu yıl açıyoruz. Yeni Eğitim ve Öğretim Yılında güçlenen eğitim kadromuzla kimya sanayinin üretirken öğrenen iş gücünü yetiştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimizin nitelikli bir mesleki eğitim almaları yanında sosyal anlamda da gelişmelerini sağlamak ve öğrencilerimiz arasındaki uyum ve iletişimi güçlendirmek amacıyla müzik ve spor aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri ortamı yaratıyoruz. Okulumuzdaki 10 bin kitap kapasitesine sahip kütüphanemiz için Koruma Temizlik A.Ş. ilk aşamada bin 759 kitap bağışladı. Okul-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden birini sergiliyoruz. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin GEBKİM Kimya İhtisas OSB’de yer alan fabrikaları ziyaret etmeleri ve ortak projeler geliştirilmesine önem veriyoruz. Ayrıca Avrupa Birliği projeleri ile okulumuzun vizyonunu geliştirmek hedefindeyiz. Bu amaçla birçok AB projesine başvuru yaptık. 2020 – 2021 Eğitim ve Öğretim Yılından itibaren bu alandaki çalışmalarımız da devam edecek.”

ŞAYİR, “Gebkim’de Herkesin Çocuğu Okuyacak”

Okul Müdürü Hakan ÇELİK’in konuşmasından sonra kürsüye davet edilen Dilovası Belediye Başkanı Hamza ŞAYİR ise GEBKİM MTAL ile görüşlerini açıkladı. ŞAYİR, “Dilovası yepyeni bir bölge olmaya doğru gidiyor. Yıldızlar etrafına ışık saçar, bu yıldızlardan biride GEBKİM’dir.  Bölgede geçmişten bu yana bir eksiklik vardı.  Meslek liseleri iş hayatına atılmadan önceki en önemli basamak. Ben eminim ki,  herkes dışarıda başka bir yerde değil,  Dilovası’nda okuyacak.  Hem de para vermeden ücretsiz okuyacak. Yani para vererek zengin çocukları değil,  herkesin çocukları okuyacak. Bundan dolayı Sayın İbrahim ARACI’ya ve GEBKİM Vakfı’na teşekkür ediyorum” dedi.

BÖLÜKBAŞ, “Burası Güzide Bir Okul”

ŞAYİR’in ardından söz alan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şeref Yüksel BÖLÜKBAŞ,“Burası güzide bir okul. Mesleki teknik eğitim için Türkiye’nin olmazsa olmazlardan. Bu ülke sanayi ile kalkındı. Sanayi ile güçlenmeye devam edecektir.  Okullar sanayi kuruluşları ile entegre olmadan ayakta durması zor.  Hayırsever başkanımız İbrahim ARACI’ya teşekkür ediyorum. Burası Dilovası için çok büyük bir kazanç. Çocuklar burada çok güzel eğitilecek. Tam donanımlı, eğitimli ve nitelikli olarak buradan çıkacak. Meslek liseleri güçlü okullar. Biz sektörle yaptığımız protokollerde istihdama yönelik protokoller yapıyoruz. GEBKİM’de bu konuda bize garanti sağlamıştır. İlimizde 6 proje okulu var. Bunların başında İzmit EML vardı. Ama sayısı artıyor.  Türkiye’nin her yerinden öğrenciler buraya gelmek istiyor. Buradan mezun olan öğrenci hemen iş yeri açma belgesi alabiliyor. Bir de yurtdışında çalışabilecek belge alıyor” dedi.

V. İbrahim ARACI, “GEBKİM Yatırımcılarına Teşekkür Ediyorum”

GEBKİM Vakfı Başkanı İbrahim ARACI ise yaptığı konuşmada,  Biz 2017 yılında bir vakıf kurduk.  Bu Türkiye’de bir ilktir. Organize Sanayi Bölgelerin kendi sınırları içerisinde iş birliği yapabildiği okul yoktu. Biz derdimizi anlattık. Yetkililere teklif götürdük. Bu okula hami olduk. Bunu vakıf olarak yaptık. Bugünden sonra inşallah biz eğitime hizmet etmeye devam edeceğiz.  Marmara ve Kocaeli Bölgesi kimya sektörünün en yoğun olduğu bölgedir.  Ancak bu bölgede bu konuda eğitim veren bir okul yoktu. Sanırım biz doğru bir başlangıç yaptık.  GEBKİM yatırımcılarına teşekkür ediyorum. Her şey parayla olmuyor.  Burada 8 laboratuvar yaptık. Her firma bir laboratuvarı üstlendi.  Bir okulda fiziki şartlar önemlidir. Ancak bizim için daha önemlisi eğitimcinin öğrenciye verebilecekleriydi. Bu nedenle eğitim veren hocalarımızı fabrikalarımıza davet ettik.  Belki iddialı bir kelime olacak ama biz öğretmenlerimizi,  yani eğitimcilerimizi de bu konuda eğitmeye başladık.

“Gerçek Dezenfektan Bu Okulda Üretiliyor”

COVİD-19’a etki eden gerçek dezenfektan bu okulda üretiliyor. Öğrencilerimize bu okulda kimya nedir,  kimyada iş güvenliği nasıl olur gibi soruların cevaplarını vermeliyiz, öğretmeliyiz.  Bu nedenle biz buraya iş güvenliği ve çevre uzmanlarımızı da gönderiyoruz. Öğrencilerimize bunları da öğretiyorlar.  Buradan çıkan öğrenciler bunu da bilecek.  Fabrikada ekstra birde bunları öğrenmeyecek. Anaokulu sözümüz var Dilovası için. Bunun içinde ruhsat verilmesi bekleniyor. Bayramdan sonra temel atar, seneye de bu aylarda açılışını yaparız. 31 Ağustos’ta okullar açılsın veya açılmasın.  Biz GEBKİM Vakfı olarak her şekilde bu öğrencilerimize eğitim vereceğiz. Biz vakıf olarak bu işi sevdik” dedi.

Leave a Reply